Studio Class at UC Berkeley
Studio Class at UC Berkeley

ARTHOUSE

This project was developed by Katarzyna Dybała as a student from Silesian University of Technology, Faculty of Architecture and was submited to the WAS awards 2017 under the Facilities category.

The project of the ArtHouse is located in a real place as I was inspired by my summer holidays in Gloucester, England. I analysed the structure of historical dockyard buildings and observed some regularities. I tried to adjust the building to the surroundings by using red brick to make elevations. The glass is supposed to reflect water, create transparency and let in more light. The ArtHouse is designed to form a meeting point for tourists and inhabitants of Gloucester with various artistic forms, for example, art exhibitions, concerts or theater performances.