Studio Class at Auburn University
Studio Class at Auburn University

Cafe / Bookstore Warehouse in Alserkal Avenue in Dubai

This project was developed by Reem Elwazeer as a student from American university of sharjah and was submited to the WAS awards 2017 under the Facilities category.

The main premise behind this project is to create spaces using interlocking C shapes. The project has 3 main systems. Polycarbonate, Which controls transparency as the huge volumes could be used as glowing floating volumes. Steel rod to control privacy and porosity. Last but not least, the wood which manipulates the human perception and give them the sense of relaxation. In this project we were asked to design a warehouse in Dubai in alserkal avenue, Also we were asked to keep the design very minimal and one of the main challenges was how we can create so much with view elements in a minimal way.