Pinup at Newcastle University
Pinup at Newcastle University

Expantion-Redevelopement of an Agricultural Univercity. An Educative Ecosystem

This project was developed by Angelos Varalis as a student from DuTH School of Architecture and was submited to the WAS awards 2017 under the Facilities category.

 

This project deals with a disfunctional univercity building. The first priority was to “unblock” the compressed volume. The classess and the labs semmed compressed in it leaving no social space or dialog with the exterior. Two new buildings were created to host uses as the library and the labs. Morevover there has been an efford to upgrade the campus both aesthetically and sustainably by creating an open park -like enviroment welcoming both the functional user and the citisen to join. The targeted use of vegetation provides both a healthy enviroment to the city and a sense of place for the students.