Studio Class at UC Berkeley
Studio Class at UC Berkeley

Pavillon Joe Osae Addo

This project was developed by NGUIHE KANTE Florian Ursule as a student from EAMAU and was submited to the WAS awards 2017 under the Facilities category.

In this desire to respond to the new language of urban and architectural design of the city of Yaounde: city at 07 hills, our proposal aims to imagine and build differently the city of tomorrow including sustainability and ecology. We base this project on the consolidation of achievements. Today, we are at the time of construction and operation. And to meet the needs of the people who live there, the ideal is to combine the proposals while keeping a symbolism to offer people a frugal environment and conducive to fulfillment.
Through this project we want to invent new methods and to introduce new methods to imagine yaounde and the Africa of tomorrow.
This project concerns the contribution to the development of the shoreline of the municipal lake of the city of yaounde in a place of relaxation accessible to all.

This Joe Osae Addo Pavilion is an urban plaza along the shores of the Yaounde Municipal Lake. We want it to be respectful of the environment (production of eco-gestures, development of gentle transport modes by introducing cycle paths, awareness of the collection of waste in the neighborhood and on the bank, and finally the installation of floor coverings allowing the infiltration of rainwater) also in symbiosis with social life (consultation with the inhabitants of the city, setting up accessibility for people with reduced mobility) And finally a symbolic architectural quality (a shell reflecting the silhouette of the Hill, Biomimetic Architecture)
In view of this, this place should inspire a network of public spaces accessible to all, be a common good, encourage urban renewal and enhance the forgotten empty spaces to generate an urban conviviality and solidarity of the different social layers that coexist in this space urban