Studio Class at Yale University
Studio Class at Yale University

Project of an individual house with a design studio

This project was developed by Sofya Morozova as a student from SibADI and was submited to the WAS awards 2017 under the Housing category.

The two-story cottage is designed for a family with two children. The structure of the house includes a design studio with a separate entrance. On the first floor, there is an entrance hall, a living room, a TV zone, a guest room, a kitchen, a dining room and a separate bathroom. Zones are formed due to the central staircase, which is bounded on both sides by walls. Trihedral bay windows provide good illumination of premises. On the second floor, there are two children’s bedrooms and a spacious master bedroom, which provides an additional recreation area.

The cottage includes a design studio in its structure, which means that the exterior of the house must be impeccable. The classic brick facade is complemented by decorative elements. The basement part is quite high, which gives the exterior appearance of the building majesty.