Studio Class at Auburn University
Studio Class at Auburn University

Extension to the existing school facilities

This project was developed by George Lountzis as a student from Technical University of Crete and was submited to the WAS awards 2017 under the Facilities category.

In this project we asked to make an extension to the existing school facilities. We had to design a library, a gymnastics room, a studying room, an art room, a multiple uses room and a computers room. Those spaces were able to visit and use by the people who livw in the city of Chania. The main problem of the project was the difficulty to adjust a new design near to the historic center of Chania., thus the existing building is one of the most historical in the city. Our building expresses the movement of the people that passing in front of the existing school. First we designed a wall and then it took form as a building.